Bij psychodynamische therapie gaat het  om jou.

Coaching

Bij coaching begeleid ik jou inzichtelijk te maken wat jou belemmert om jouw doel te bereiken. Ik kijk samen met jou waar je nu staat, waar je naar toe wil en wat daarvoor nodig is en wat maakt dat dit niet lukt. Welke stappen moet je zetten om jouw doel wel te kunnen bereiken en is jouw doel echt wel jouw doel? Tijdens het coaching proces maak ik gebruikt van mijn therapeutische expertise waardoor dit proces voor jou veel meer verdieping kan geven. De kans op succes is hierdoor vele malen groter. Het doel is om jou datgene mee te geven waardoor jij weer stappen kunt gaan zetten op je verdere levenspad. Een pad wat jou voldoening geeft en jou gelukkig maakt.

Psychodynamische therapie

Psychodynamische therapie is een vorm van Psychotherapie. De grondgedachte van psychodynamische therapie is dat veel van onze gevoelens, gedachten en de daaruit voortvloeiende gedragingen zijn beïnvloed door ervaringen uit het verleden. Deze ervaringen kunnen zich manifesteren in onbewuste patronen die ons huidige functioneren beïnvloeden.

Tijdens een behandeling gaan we samen kijken naar de oorzaak van jouw probleem. Veel klachten die jij ervaart hebben vaak een onbewuste oorzaak. Een vaak pijnlijke ervaring uit het verleden kan nog aandacht nodig hebben. Het is mogelijk dat er vanuit het onbewuste een aanreiking komt waardoor jij gaat begrijpen wat er nodig is om jouw probleem te kunnen loslaten. Met psychodynamische therapie worden onbewuste emoties, gedachten en het patroon waarin je zit verhelderd. Je krijgt daardoor inzicht in het probleem, waardoor je het beter gaat begrijpen, verwerken en los kunt laten. Hierdoor komt er beweging in jouw situatie waardoor dingen gaan veranderen.

Het doel van de therapie is om in balans te komen met hoofd, lichaam, hart en ziel. Zodat jij weer gelukkig kunt zijn!