Meer informatie?

Wat kun je verwachten? Op deze vraag geef ik je hier graag antwoord.

Intake

In het eerste gesprek gaan we kijken naar hetgeen waar jij mee zit. Misschien heb je ergens last van of heb je een verlangen. We noemen dit ook wel de hulpvraag. Deze vraag is niet zomaar bij je opgekomen. Ik wil graag duidelijk krijgen wat ervoor zorgt dat je hier last van hebt en wat je zou willen.

Sessies

In de sessies na de intake, begeleid ik jou om inzicht te krijgen in wat jou belemmert in hetgeen wat je zou willen. Mijn uitgangspunt is jou hierbij te begeleiden, zonder oordeel met oprechte aandacht.

Ik combineer verschillende therapeutische en coachende technieken om zo op een dynamische manier onverwerkte ervaringen uit het verleden alsnog te verwerken en (on)bewuste belemmerende patronen los te laten. Met als doel weer te gaan voelen en herkennen wat je hart je aangeeft, zodat jij weer kan zijn wie je wilt zijn.

Deze manier van werken sluit helemaal aan bij waar jij bent en waar jij naar toe wilt. Een manier waarvan je al snel gaat merken dat iets in beweging gaat komen. Gemiddeld duurt een traject 4 tot 8 sessies. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Ik begeleid je zo kort mogelijk en zo lang als het nodig is.


Kennismaking
Wil je voor je aan de therapeutische sessies begint weten of er een klik is? Het is belangrijk dat het goed voelt. Het kan ook zijn dat je meer wilt weten over wat je te wachten staat. Aarzel niet en neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Informatie praktijkruimte Hartsgevoel

“Om hulp vragen betekent niet dat je opgeeft. Het betekent dat je weigert op te geven”

Charlie Mackesy

Behandelovereenkomst

Je kunt hier de behandelovereenkomst downloaden. De behandelovereenkomst neem je ingevuld en ondertekend mee naar de eerste afspraak.

Met de behandelovereenkomst teken je tevens voor de Algemene Voorwaarden.

Annuleren

Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor de sessie kosteloos geannuleerd worden. Bij overschrijding van deze termijn of bij het vergeten van de afspraak worden de kosten van de volledige sessie in rekening gebracht.

Kosten

Een kennismakingssessie is gratis en duurt ongeveer 30 minuten.
De kosten voor een consult bedragen 80 euro per uur. Een sessie duurt één à anderhalf uur. Na de sessie ontvang je een factuur en een betaallink per e-mail.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Dit houdt in dat het niet ten laste komt van het eigen risico. Zie voor een vergoedingenoverzicht van alle zorgverzekeraars de website zorgwijzer.nl. Indien je zorgverzekeraar een deel vergoedt, dan dien je de factuur zelf te declareren bij je zorgverzekeraar.

Beroepsvereniging

Om de kwaliteit te waarborgen ben ik als lid aangesloten bij de beroepsvereniging ter bevordering van alternatieve geneeswijze, de VBAG. Daarnaast ben ik ingeschreven als lid van het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Het RBCZ is het kwaliteitsregister in Nederland waar HBO-opgeleide therapeuten zich kunnen registreren.

Klachtenregeling:
Bij een klacht over een behandeling wordt dit eerst onderling besproken. Het is ook mogelijk een onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar oplossingen. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is hiervoor aangesloten bij Quasir.
Daarnaast is de praktijk aangesloten bij een door de overheid erkende geschilleninstantie, Stichting Zorggeschil, en valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van het RBCZ. Voor meer informatie kijk je op de website van de beroepsvereniging VBAG.

Ga voor meer informatie over VBAG naar de website.
Ga voor meer informatie naar de website van RBCZ