over mij

Over mij

Ik ben Mariëtte van Schaik, psychodynamisch therapeut en coach. Woonachtig in Zwolle waar ik een praktijk naast mijn huis heb. Ik ben getrouwd en heb drie dochters, waarvan er nog twee thuis wonen.

Als kind ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in mensen. Ik vond het heel fascinerend om mensen te observeren en te doorgronden. Al heel jong wist ik vaak het gedrag van mensen vanuit mijn intuïtie te begrijpen. Ik noem het, nu ik ouder ben, helder wetend. Deze gave gebruik ik ook als therapeut zonder zweverigheid, waardoor mijn sessies altijd aansluiten bij degene die bij mij in de praktijk komt. 

De liefde voor mensen is de passie waardoor ik dit vak zo leuk vind. Mensen weer op weg te helpen vind ik het boeiendste en mooiste wat er is. Ik vind het belangrijk dat ieder die bij mij komt zich gehoord en gezien voelt en al snel merkt dat de therapie iets in beweging zet.

Ik ben, naast mijn eigen praktijk, met heel veel plezier werkzaam aan de Academie voor Psychodynamica waar ik assisteer bij een groep in opleiding tot psychodynamisch therapeut. Het is voor mij persoonlijk waardevol om aan deze HBO-opleiding, waar ik zelf tot psychodynamisch therapeut & coach ben opgeleid, verbonden te blijven.

Mensen omschrijven mij als heel liefdevol, respectvol, rustig en heel zuiver.

Zelf omschrijf ik me als verbindend, de ander heel goed kunnen zien, dienstbaar, zorgvuldig, een beetje praktisch onhandig en humoristisch. Verder houd ik veel van de natuur, buiten zijn, bakken, lezen en mijn dierbaren.