Over mij

Over mij

Ik ben Mariëtte van Schaik, woon met mijn man en onze drie dochters in Zwolle, waar ik mijn praktijk aan huis heb.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Ik wist toen nog niet dat je daar je ook je beroep van kon maken. Contact met mensen en luisteren naar hun levensverhaal vind ik heel boeiend. Door mijn hooggevoeligheid kan ik me makkelijk op iemand afstemmen waardoor ik mensen echt kan zien en zij zich bij mij gehoord voelen.

Ik heb de HBO-opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gedaan en als maatschappelijk werker in een verpleeghuis gewerkt.
Daarna heb ik bewust gekozen om een tijd voor mijn kinderen te zorgen. In 2019 vond ik het weer tijd om aan mijzelf te werken. Ik heb toen gekozen voor de 4-jarige Post-HBO opleiding tot Psychodynamisch therapeut aan de Academie voor Psychodynamica.
Hierdoor ben ik als mens dichter bij mijzelf gekomen en dat heeft er toe bijgedragen dat ik een eigen praktijk ben gestart. Een stap die ik eerder nooit voor mogelijk had gehouden. Een proces waarbij je weer bewust wordt van wat jouw hart te ‘vertellen’ heeft, is wat ik iedereen gun. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik mensen daarbij mag begeleiden. 

Wat ik terugkrijg van anderen over mij: dat ik rust uitstraal waardoor de ander voelt dat hij/zij er mag zijn, onbevooroordeelde aandacht heb, oprecht ben, humor heb. Ik hou van de natuur, creatief bezig zijn, bakken, wandelen, lezen en mijzelf te ontwikkelen.